Segona edició del taller CON….TACTO a Amposta

El passat cap de setmana del 9 i 10 de Desembre vaig realitzar junt amb Lula Baena el segon taller de Con… tacto. En aquesta ocasió va ser a Amposta, a la finca de Temps de Terra, i tot i que la climatologia del dissabte va ser bastant adversa, varem tenir la sort de poder-ho compartir amb les participants

Un taller on es van desbloquejar emocions, vivències, traumes, creences, i en el que vam poder explicar com els cavalls col.laboren en el creixement personal i l’autoconeixement.

Des d’aquí agraïm la presència de les participants i a Temps de Terra per aquest espai únic!!

Formació en Entrenament Corporatiu EAGALA

El passat 16 de Setembre vaig poder assistir a la formació d’Entrenament Corporatiu per a empreses en la metodologia EAGALA.
La formació va durar 4 dies i es va realitzar a la hípica El Paseo de Segovia, on vam gaudir d’un aprofundiment en la metodologia EAGALA específica per a empreses i grups corporatius.

Personalment vaig aprendre molt i també ho vaig gaudir!

Edició del 1er Curs Contacto a Segovia

El passat cap de setmana del 21 i 22 de Octubre vam realitzar junt amb Lula Baena el primer curs de Contacto, un curs de creixement personal basat en la millora de la comunicació amb el cavall.

El curs es va dedicar a com podem canviar nosaltres per tal d’entendre millor al cavall, basant-nos en  la comunicació no verbal, la relaxació, la respiració i l’etologia equina.

Personalment m’ho vaig passar molt bé, i vaig aprendre molt al costat de l’amiga i mestra Lula Baena.

Com a resum del curs us deixo la valoració de una de les alumnes del curs:

“Personalmente esperaba del curso una visión sobre etología equina, haciendo a su vez un paralelismo con el humano en cuanto a malos hábitos y comportamientos para con los caballos. Tratándose de un par de días de curso,  no tenía grandes expectativas, ya me iba bien pasar este tiempo en la naturaleza, rodeada  del sosiego y de la paz que seguro iban a brindar los caballos.

Y es entonces cuando me encuentro con un pedazo de TALLER con mayúsculas, que además de enseñar a conocer gran cantidad de fórmulas para observar y detectar bloqueos en los caballos, los puedo detectar también en mi misma. Proporcionándome a su vez las herramientas necesarias para paliar incluso suprimir esos bloqueos. Y no solo hablo de bloqueos físicos que también, sino ademas de los otros, los psicológicos,  constatando la relación de unos con los otros.

He aprendido, y no quiero que se me olvide, que no me importe saber pedir ayuda; voy a ejercitarme para no sólo enfocar hacia un único objetivo, sino contemplar las cosas en su amplitud, como hacen los caballos, así se puede ver más. Respiraré hacia mis pies todas las veces que pueda cada día, para bajar mi energía y tranquilizar a mi entorno, porque de esta manera es más fácil transmitir serenidad. Aunque me encuentre regalos cuando no tenga ninguna expectativa de tenerlos, voy a ser capaz de conseguir muchas cosas, sólo sintiéndome capaz de ello. El “Aquí y ahora” es algo que requiere su tiempo asimilarlo, pero estoy en ello.. Y… mirar al cielo muchas, muchas veces.

Ah!! He comprobado que sacar la lengua de un caballo no es algo vejatorio y malo para el, es una manera muy potente de tranquilizarlo, a veces necesaria y muy útil, para su propio bienestar.

Pasados unos días desde que realizamos el curso, me siguen viniendo imágenes, sensaciones, emociones y recuerdos de la manada de Navalengua y de todos y cada una de las personas que han sido compañer@s en este inolvidable taller.

Estaría encantada de volver a repetir y experimentar potenciando todo lo aprendido.”

Aquí teniu un video del curs.

 

Participació a les Jornades de Camins Conscients

El passat dissabte dia 9 de Setembre vaig tenir el plaer de participar en les Jornades de Camins Conscients en la que donar la conferència sobre “CONNECTAR AMB LA NATURA: Una eina per a recuperar la salud física i emocional“.

Personalment vaig gaudir molt de poder explicar el que faig en el meu dia a dia, i també vull agrair l’oportunitat a la organització de Camins Conscients!! Moltes gràcies!!!! I també a Maravilloso i a Sol que ens van acompanyar.

I Congrés Internacional de Professionals de la Salut en Intervencions Assistides amb Animals

Aquest cap de setmana vaig assistir al I Congrés Internacional de Professionals de la Salut en Intervencions Assistides amb Animals i Gossos d’Alerta Mèdica que es va celebrar a Lleida.

Han estat unes hores molt productives ja que a través de les diverses ponències s’ha pogut constatar que els animals són uns grans catalitzadors ens els processos terapèutics. Bàsicament s’han exposat experiències on es treballava amb gossos i cavalls, tot i que s’han parlat del treball amb altres espècies animals (aus, porcs, peixos,…).

És va parlar d’experiències amb gossos dins d’hospitals infantils i amb gent gran amb Alzheimer , també de l’ús del cavall en patologies com la fibromialgia i l’autisme, i finalment sobre els gossos d’alerta mèdica que poden detectar hipoglucèmies i també càncer

Varem poder gaudir d’intervencions magistrals, però personalment em quedo amb la intervenció de cloenda de Isabel Salama on va fer un resum fantàstic de tot el que havíem viscut, i va fer un clam al treball cooperatiu entre els diversos professionals i va deixar entreveure que entre les persones i els animals hi ha quelcom “màgic” que  fa que les teràpies funcionin millor, però que avui per avui encara no podem demostrar.

Personalment ha estat molt enriquidor, i he compartit molts bons moments amb els companys, i m’ha animat a continuar aprofundint en aquest camp que vaig descobrir fa poc i en el que m’estic formant.

Aquí us deixo un emocionant vídeo on podreu veure com es realitza la teràpia assistida amb gossos en gent gran amb demència. Mireu-lo, val la pena:

Obrir l’enllaç

congres