Taller “Els nostres fills ens menteixen?” a l’IES Alfacs

El passat 28 de Novembre i 12 de Desembre vaig realitzar junt amb el meu gran amic Jose Moya el taller “Els notres fills ens menteixen?” a l’IES Alfacs de Sant Carles de la Ràpita.

L’activitat va ser organitzada per l’AMPA de l’institut i va consistir en introduir la comunicació no verbal com a eina important per a la relació amb els nostres fills adolescents i què podem fer per a millorar-la.

Per nosaltres va ser un gran plaer poder participar-hi, des d’aquí moltes gràcies a l’AMPA!

 

Article sobre el dia mundial de la salut mental – Setmanari l’Ebre

 El passat dia 9 d’Octubre es va celebrar el dia Mundial de la Salut Mental i vaig participar amb aquest article al diari l’Ebre.

“Arran de la celebració del dia Mundial de la Salut Mental, voldria escriure quatre línies per fer un clam cap a la conscienciació social de les patologies mentals.

Avui en dia és patent l’estigmatització social de les malalties mentals, per exemple, resulta difícil que un esquizofrènic faci públic el seu diagnòstic sense que la gent el miri amb certa angoixa. Una por que neix de la desconeixença de la simptomatologia que ocasiona la malaltia, així com també la falta d’empatia vers el patiment que sofreix l’afectat.

Per això, és necessària una pedagogia social en que les malalties mentals, l’ús dels serveis psicològics i psiquiàtrics, siguin vistos amb una normalitat i quotidianitat semblant a la de qualsevol altre servei sanitari.

Seria socialment sa que qualsevol de nosaltres pogués expressar el seu estat de salut mental sense haver de preguntar-se: “Què pensaran?”. D’aquesta manera podríem explicar que hem patit un atac d’ansietat com qui explica que té lumbàlgia, que patim d’un Trastorn Obsessiu Compulsiu com aquell que diu que és diabètic, i poder explicar la teva medicació psiquiàtrica amb la tranquil·litat d’aquell qui explica que pren Sintrom.

Així, el camp emocional prendria la rellevància que té en l’interior de cadascú de nosaltres.  El nostre estat anímic és el que domina el nostre dia: les nostres ganes d’anar a treballar, les nostres ganes d’estar amb els altres, en definitiva, la clau per gaudir d’una bona salut mental.”

Formació en Entrenament Corporatiu EAGALA

El passat 16 de Setembre vaig poder assistir a la formació d’Entrenament Corporatiu per a empreses en la metodologia EAGALA.
La formació va durar 4 dies i es va realitzar a la hípica El Paseo de Segovia, on vam gaudir d’un aprofundiment en la metodologia EAGALA específica per a empreses i grups corporatius.

Personalment vaig aprendre molt i també ho vaig gaudir!

Participació a les Jornades de Camins Conscients

El passat dissabte dia 9 de Setembre vaig tenir el plaer de participar en les Jornades de Camins Conscients en la que donar la conferència sobre “CONNECTAR AMB LA NATURA: Una eina per a recuperar la salud física i emocional“.

Personalment vaig gaudir molt de poder explicar el que faig en el meu dia a dia, i també vull agrair l’oportunitat a la organització de Camins Conscients!! Moltes gràcies!!!! I també a Maravilloso i a Sol que ens van acompanyar.

Xerrada d’Educació Emocional per a pares a l’escola 21 d’Abril (08-02-2017)

El passat dimecres 8 de Febrer vaig realitzar una xerrada d’educació emocional per a pares a l’escola ” 21 d’Abril ” de l’Aldea. Divertida i plàcida xerrada on vaig comunicar dinàmiques per tal  que els nostres fills puguin gestionar les emocions de forma correcta. I així els pares tinguin recursos per a poder practicar-ho dia a dia.

Ha estat un plaer!!!!

Conferència : “COM EDUCAR EMOCIONALMENT ALS NOSTRES FILLS”

Aquest passat dijous dia 11 de Febrer vaig tenir el plaer de poder realitzar la conferència “Com educar emocionalment als nostres fills” a l’escola- Institut Daniel Magrané de Jesús.

Personalment vaig gaudir molt i espero que els assistents també haguèssin agafat alguna estratègia per tal de millorar el desenvolupament emocional dels seus fills.

Moltes gràcies a tots.IMG-20160215-WA0023 (1)IMG-20160215-WA0029