Taller “Els nostres fills ens menteixen?” a l’IES Alfacs

El passat 28 de Novembre i 12 de Desembre vaig realitzar junt amb el meu gran amic Jose Moya el taller “Els notres fills ens menteixen?” a l’IES Alfacs de Sant Carles de la Ràpita.

L’activitat va ser organitzada per l’AMPA de l’institut i va consistir en introduir la comunicació no verbal com a eina important per a la relació amb els nostres fills adolescents i què podem fer per a millorar-la.

Per nosaltres va ser un gran plaer poder participar-hi, des d’aquí moltes gràcies a l’AMPA!

 

Segona edició del taller CON….TACTO a Amposta

El passat cap de setmana del 9 i 10 de Desembre vaig realitzar junt amb Lula Baena el segon taller de Con… tacto. En aquesta ocasió va ser a Amposta, a la finca de Temps de Terra, i tot i que la climatologia del dissabte va ser bastant adversa, varem tenir la sort de poder-ho compartir amb les participants

Un taller on es van desbloquejar emocions, vivències, traumes, creences, i en el que vam poder explicar com els cavalls col.laboren en el creixement personal i l’autoconeixement.

Des d’aquí agraïm la presència de les participants i a Temps de Terra per aquest espai únic!!

Jornades del dol a Amposta

El passat dijous dia 24 vaig tenir l’honor de participar en les primeres Jornades del Dol a Amposta.

La meva aportació va consistir en la conferència sobre “La gestió emocional del dol” en la que vaig gaudir molt de poder explicar la meva visió de la mort i el dol i també alguna de les meves experiències vitals i professionals amb ella.
Des d’aquí agraeixo a Remsa la seva invitació.

Article sobre el dia mundial de la salut mental – Setmanari l’Ebre

 El passat dia 9 d’Octubre es va celebrar el dia Mundial de la Salut Mental i vaig participar amb aquest article al diari l’Ebre.

“Arran de la celebració del dia Mundial de la Salut Mental, voldria escriure quatre línies per fer un clam cap a la conscienciació social de les patologies mentals.

Avui en dia és patent l’estigmatització social de les malalties mentals, per exemple, resulta difícil que un esquizofrènic faci públic el seu diagnòstic sense que la gent el miri amb certa angoixa. Una por que neix de la desconeixença de la simptomatologia que ocasiona la malaltia, així com també la falta d’empatia vers el patiment que sofreix l’afectat.

Per això, és necessària una pedagogia social en que les malalties mentals, l’ús dels serveis psicològics i psiquiàtrics, siguin vistos amb una normalitat i quotidianitat semblant a la de qualsevol altre servei sanitari.

Seria socialment sa que qualsevol de nosaltres pogués expressar el seu estat de salut mental sense haver de preguntar-se: “Què pensaran?”. D’aquesta manera podríem explicar que hem patit un atac d’ansietat com qui explica que té lumbàlgia, que patim d’un Trastorn Obsessiu Compulsiu com aquell que diu que és diabètic, i poder explicar la teva medicació psiquiàtrica amb la tranquil·litat d’aquell qui explica que pren Sintrom.

Així, el camp emocional prendria la rellevància que té en l’interior de cadascú de nosaltres.  El nostre estat anímic és el que domina el nostre dia: les nostres ganes d’anar a treballar, les nostres ganes d’estar amb els altres, en definitiva, la clau per gaudir d’una bona salut mental.”

Formació en Entrenament Corporatiu EAGALA

El passat 16 de Setembre vaig poder assistir a la formació d’Entrenament Corporatiu per a empreses en la metodologia EAGALA.
La formació va durar 4 dies i es va realitzar a la hípica El Paseo de Segovia, on vam gaudir d’un aprofundiment en la metodologia EAGALA específica per a empreses i grups corporatius.

Personalment vaig aprendre molt i també ho vaig gaudir!

Edició del 1er Curs Contacto a Segovia

El passat cap de setmana del 21 i 22 de Octubre vam realitzar junt amb Lula Baena el primer curs de Contacto, un curs de creixement personal basat en la millora de la comunicació amb el cavall.

El curs es va dedicar a com podem canviar nosaltres per tal d’entendre millor al cavall, basant-nos en  la comunicació no verbal, la relaxació, la respiració i l’etologia equina.

Personalment m’ho vaig passar molt bé, i vaig aprendre molt al costat de l’amiga i mestra Lula Baena.

Com a resum del curs us deixo la valoració de una de les alumnes del curs:

“Personalmente esperaba del curso una visión sobre etología equina, haciendo a su vez un paralelismo con el humano en cuanto a malos hábitos y comportamientos para con los caballos. Tratándose de un par de días de curso,  no tenía grandes expectativas, ya me iba bien pasar este tiempo en la naturaleza, rodeada  del sosiego y de la paz que seguro iban a brindar los caballos.

Y es entonces cuando me encuentro con un pedazo de TALLER con mayúsculas, que además de enseñar a conocer gran cantidad de fórmulas para observar y detectar bloqueos en los caballos, los puedo detectar también en mi misma. Proporcionándome a su vez las herramientas necesarias para paliar incluso suprimir esos bloqueos. Y no solo hablo de bloqueos físicos que también, sino ademas de los otros, los psicológicos,  constatando la relación de unos con los otros.

He aprendido, y no quiero que se me olvide, que no me importe saber pedir ayuda; voy a ejercitarme para no sólo enfocar hacia un único objetivo, sino contemplar las cosas en su amplitud, como hacen los caballos, así se puede ver más. Respiraré hacia mis pies todas las veces que pueda cada día, para bajar mi energía y tranquilizar a mi entorno, porque de esta manera es más fácil transmitir serenidad. Aunque me encuentre regalos cuando no tenga ninguna expectativa de tenerlos, voy a ser capaz de conseguir muchas cosas, sólo sintiéndome capaz de ello. El “Aquí y ahora” es algo que requiere su tiempo asimilarlo, pero estoy en ello.. Y… mirar al cielo muchas, muchas veces.

Ah!! He comprobado que sacar la lengua de un caballo no es algo vejatorio y malo para el, es una manera muy potente de tranquilizarlo, a veces necesaria y muy útil, para su propio bienestar.

Pasados unos días desde que realizamos el curso, me siguen viniendo imágenes, sensaciones, emociones y recuerdos de la manada de Navalengua y de todos y cada una de las personas que han sido compañer@s en este inolvidable taller.

Estaría encantada de volver a repetir y experimentar potenciando todo lo aprendido.”

Aquí teniu un video del curs.

 

Participació a les Jornades de Camins Conscients

El passat dissabte dia 9 de Setembre vaig tenir el plaer de participar en les Jornades de Camins Conscients en la que donar la conferència sobre “CONNECTAR AMB LA NATURA: Una eina per a recuperar la salud física i emocional“.

Personalment vaig gaudir molt de poder explicar el que faig en el meu dia a dia, i també vull agrair l’oportunitat a la organització de Camins Conscients!! Moltes gràcies!!!! I també a Maravilloso i a Sol que ens van acompanyar.