Aquest cap de setmana vaig assistir al I Congrés Internacional de Professionals de la Salut en Intervencions Assistides amb Animals i Gossos d’Alerta Mèdica que es va celebrar a Lleida.

Han estat unes hores molt productives ja que a través de les diverses ponències s’ha pogut constatar que els animals són uns grans catalitzadors ens els processos terapèutics. Bàsicament s’han exposat experiències on es treballava amb gossos i cavalls, tot i que s’han parlat del treball amb altres espècies animals (aus, porcs, peixos,…).

És va parlar d’experiències amb gossos dins d’hospitals infantils i amb gent gran amb Alzheimer , també de l’ús del cavall en patologies com la fibromialgia i l’autisme, i finalment sobre els gossos d’alerta mèdica que poden detectar hipoglucèmies i també càncer

Varem poder gaudir d’intervencions magistrals, però personalment em quedo amb la intervenció de cloenda de Isabel Salama on va fer un resum fantàstic de tot el que havíem viscut, i va fer un clam al treball cooperatiu entre els diversos professionals i va deixar entreveure que entre les persones i els animals hi ha quelcom “màgic” que  fa que les teràpies funcionin millor, però que avui per avui encara no podem demostrar.

Personalment ha estat molt enriquidor, i he compartit molts bons moments amb els companys, i m’ha animat a continuar aprofundint en aquest camp que vaig descobrir fa poc i en el que m’estic formant.

Aquí us deixo un emocionant vídeo on podreu veure com es realitza la teràpia assistida amb gossos en gent gran amb demència. Mireu-lo, val la pena:

Obrir l’enllaç

congres