L’autoconfiança és l’eina primordial que tenim per poder arribar allà on desitgem i poder realitzar tot allò que volem.
A vegades no confiem en les nostres qualitats i les nostres possibilitats, i molt sovint ens deixem influir per l’entorn, i tot plegat fa que no tirem endavant amb els nostres projectes o il.lusions.

Si confiem amb les nostres capacitats, podem aconseguir el que desitgem. En Henry Ford deia que:
Tan si creus que pots com si creus que no pots, no et preocupis perquè en ambdós casos, tens la raó”.

Llegeix atentament el següent conte, i si creus en les teves capacitats, et passarà com a la granota protagonista i aconseguiràs els teus objectius.

LA GRANOTA SORDA

Un grup de granotes anava passejant pel bosc, quant de sobte dos d’elles van caure en un profund forat.
Totes les demés granotes van reunir-se al voltant del forat. Al veure la gran profunditat d’aquest, els hi van dir a les dues granotes, que per efectes pràctics, havien de donar-se per mortes, ja que no aconseguirien sortir mai d’aquella trampa mortal.
Al principi les dues granotes no van fer cas dels comentaris de les seves amigues, i van seguir tractant de sortir fora del clot amb totes les seves forces. I les altres continuaven insistint de que els seus esforços serien inútils.
Finalment, una de les granotes va posar atenció al que li deien les demés i va decidir rendir-se, es va desplomar i morí.
Per altra banda, l’altra granoteta continuava  saltant tan fort com les seves forces li permetien. Una vegada més, la multitud de granotes li cridava i li feia senyals per a que deixes de patir i que simplement es disposés a morir, ja que no tenia sentit que continués lluitant.
Però la granota va anar saltant cada vegada amb més força, fins que finalment va aconseguir sortir del clot.
Al sortir les altres granotes li van dir: Ens alegra que hagis aconseguit sortir tot hi el que et cridàvem.
La granota els hi va explicar que era sorda, i que va pensar que gesticulaven tant perquè l’estaven  animant a esforçar-se més i sortir del clot.

Si confies en les teves capacitats, i deixes de tenir en compte les paraules dels que t’envolten, únicament tú sabràs on tens els teus límits.

granota